Lupu după ședința AIE: Nimic concret! Mâine experții AIE se vor întâlni din nou

luni, 4 iulie 2011

Lupu după ședința AIE: Nimic concret! Mâine experții AIE se vor întâlni din nou
Foto: UNIMEDIA

După o oră și jumătate de discuții, liderii Alianței pentru Integrare Europeană nu au ajuns la un numitor comun privind formarea puterii locale. Mâine experții AIE se vor întâlni din nou pentru a prezenta proiectul care va duce la semnarea Acordului privind formarea coalițiilor la nivel local.

”Astăzi nu am ajuns la momentul semnării unui Acord și regret aceast lucru. Consider că avem puțin timp pentru ca Acordul să fie semnat la nivel central. Dacă în următoarele două zile aceasta nu se va întâmpla, lucrurile vor merge altfel. Intuiesc anumite lucruri, dar n-am să mă grăbesc cu concluziile”, a declarat la Publika TV președintele interimar Marian Lupu.

Liderul PD a mai spus că a prezentat la ședință și Acordul PD, care a fost pus în discuții și care va fi luat ca bază în negocieri.


La rândul său, vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, a spus că liberal-democrații optează pentru respectarea opțiunii expuse de cetățeni, iar PLDM este dispus să discute cu colegii din AIE pentru a ajunge la un compromis.

Și liderul PL, Mihai Ghimpu, a afirmat că numai prin conlucrare poate fi găsit numitorul comun, însă a menționat că Partidul Liberal va fi mai vigilent. ”Dacă cedăm noi, trebuie să cedeze și ceilalți”, a subliniat acesta. 

Amintim că, anterior, PD a venit cu un proiect privind formarea coalițiilor la nivel local. Acesta prevede ca distribuţia funcţiilor de preşedinte de raion se face în baza rezultatelor generale ale alegerilor obținute de cele trei partide. Astfel, PLDM urmează să obțină președinția a 13 raioane, PD – 9 raioane şi PL – 4 raioane. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: