CSJ a admis cererea comuniștilor: Soarta alegerilor din Capitală va fi decisă la Bălți

luni, 4 iulie 2011

CSJ a admis cererea comuniștilor: Soarta alegerilor din Capitală va fi decisă la Bălți
Foto: csj.md

Curtea Supremă de Justiție a admis cererea PCRM de strămutare a dosarului privind validarea alegerilor din Capitală. Astfel, judecătorii Curții de Apel Bălți urmează să valideze sau nu mandatul primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă.

"CSJ a confirmat bănuielile noastre că decizia judecătoriilor Curții de Apel Chișinău ar putea fi foarte părtinitoare. Există un precendent istoric - decizia Curții de Apel Bender care a anulat alegerile din Căușeni. Această hotărâre trebuie să fie o regulă pentru toate Curțile de Apel, inclusiv pentru cea de la Bălți”, a declarat juristul PCRM, Sergiu Sârbu.


Potrivit lui, argumentele invocate la Căușeni sunt practic identice cu cele invocate în cazul alegerilor din Chișinău. Este vorba de grave încălcări în timpul votării, lipsa draperiilor la cabinele de vot. „Suntem siguri că în 2-3 săptămâni vom avea turul trei al alegerilor”, a conchis Sârbu. 

Pe de altă parte, reprezentanții Consiliului Electoral de circumscripție Chișinău susțin că alegerile locale au avut loc fără încălcări.  

Acum câteva zile, la cererea comuniștilor, Curtea de Apel Bender a anulat rezultatul alegerilor locale din Căușeni.

UNIMEDIA amintește că după 19 iunie, comuniștii au declarat că nu-l recunosc pe Dorin Chirtoacă drept primar și au cerut instanței anularea rezultatelor turului II al alegerilor. Judecătoria Centru a respins cererea comuniștilor și a validat rezultatele alegerilor din 19 iunie din Chișinău precum și mandatul lui Dorin Chirtoacă. 

Ulterior, PCRM a depus un recus la Curtea de Apel Chișinău, după  care s-a râzgândit. Comuniștii au cerut Curții Supreme de Justiție strămutarea dosarului la o oricare altă Curte de Apel din țară și asta pentru că, spun ei, nu au încredere în judecătorii Curții de Apel Chișinău.  

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: