Jurnal TV refuză serviciile AGB

duminică, 3 iulie 2011

Jurnal TV refuză serviciile AGB
Colaj: UNIMEDIA

Jurnal TV a reziliat pe cale amiabilă contractul cu compania AGB Moldova, cea care furnizează date de audienţă, în baza cărora se stabilesc oficial raiting-urilor posturilor tv din Republica Moldova, anunță Jurnal.md. Potrivit administraţiei Jurnal TV decizia a fost luată ca urmare a lipsei totale de transparenţă în ceea ce priveşte tehnicile şi metodele care sunt utilizate pentru măsurarea audienţei postului nostru de TV. 


Postul de televiziune menționează că în perioada de colaborare, compania AGB Moldova i-a prezentat date eronate, prin diminuarea considerabilă şi nefondată a indicilor de audienţă. "Acest lucru este confirmat şi prin prezenţa unor date alternative de măsurare a audienţei postului nostru, efectuată de o companie notorie, care atestă o discrepanţă majoră între datele reale şi cele prezentate de măsurătoarea AGB. Datele AGB Moldova arată că atunci când unele posturi de televiziune din ţară au pauze de 10-13 ore pe zi din cauza lucrărilor tehnice, audienţa lor este mult mai mare decât la alte televiziuni care au un program încărcat în aceste ore. Totodată, aceleaşi date arată că telespectatorii din Republica Moldova se uită şi preferă mai mult publicitatea, decât ştirile, emisiunile, filmele sau alte produse televizate", se menționează în comunicatul JurnalTV.

Datele de audienţă oferite de compania AGB Moldova erau prezentate companiilor, instituţiilor şi organizaţiilor care şi-au manifestat interesul de a-si promova produsele si serviciile la postul nostru de televiziune. În rezultat, JurnalTV declară că imaginea postului a fost grav prejudiciată.

Directorul compania AGB Moldova, Liuba Lozovan, a refuzat să comenteze acest caz pentru postul dat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: