Lupu: Strămutarea dosarului la Curta de Apel Bălți ar putea avea o tentă politică

luni, 4 iulie 2011

Lupu: Strămutarea dosarului la Curta de Apel Bălți ar putea avea o tentă politică
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Srămutarea doasarului privind validarea mandatului lui Dorin Chirtoacă la Curtea de Apel Bălți, precum și ultimele acțiuni ale instanțelor judecătorești sunt manifestări ale interferenței politice în afacerile sistemului judecătoresc și în sistemul de justiție per ansambu. De această părere este președintele intermiar Mariana Lupu.

 

”În mod evident asemenea situații nu pot fi tolerate categoric. În acest caz justiția își pierde și mai mult din credibilitate și de fapt nu este justiție, dacă se acceptă asemenea posibile interfențe de ordin administrativ sau politic”, a enunțat liderul PD.


Lupu a mai spus că strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bălți ar putea avea toate semnalele de fi a cu tentă politică. Totodată, președintele intermiar s-a arătat indignat de decizia Curții de Apel Bender de anularea rezultatelor alegerilor locale pentru funcția de primar al orașului Căușeni, menționând că motivul invocat, lipsa draperiilor, nu este de logic. ”În majoritatea cazurilor au fost asemenea situații, dar nimeni n-a contestat, fiindă nu a fost încălcare de lege. Dacă se întâmplă așa cazuri segmentare, însemnă că ele nu au nimic cu justiția, ele urmăresc scopuri politice”, a remarcat sursa citată.

 

În acest context, președintele interimar Marian Lupu a menționat necesitatea reformării sistemului judecătroresc și justiției și a anunțat că următoarea ședință a Consiliului național pentru reforma organelor de drept va avea loc săptămâna viitoare, unde vor fi înterpinse mai multe acțiuni ad-hoc.

 

Amintim că ieri, 4 iulie, Curtea Supremă de Justiție a adimis cererea PCRM de strămutare a dosarului privind validarea alegerilor în Capitală.


Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: