Jaguar va construi un XF combi

marți, 5 iulie 2011

Jaguar va construi un XF combi

Până acum era doar un zvon, dar acum avem confirmarea. Jaguar va construi un combi de talie mare, care va intra în concurență directă cu Audi A6 Avant, BMW Serie 5 Touring și Mercedes E-Klasse T-Modell.


Crearea unui break premium nu ar fi prima aventură de acest gen a lui Jaguar. Nu cu mult timp în urmă, compania britanică propunea o versiune familială a lui X-Type, pe care doritorii o puteau dota inclusiv cu tracțiune integrală.

De data aceasta însă, insularii vor să demonstreze că nimic din ceea ce pot face nemții nu le este peste puteri, așa că se vor bate cu aceștia exact în segmentul unde tripleta Audi/BMW/Mercedes n-a fost deranjata niciodată - combi-urile de talie mare.

Potrivit lui Andrew Whyman, inginerul-șef al proiectului XF, Jaguar va lansa o versiune break a lui XF în viitorul apropiat, pe care îl descrie drept o mașină “specială și, din multe puncte de vedere, unică".

“Ian Callum (designerul-șef al lui Jaguar – n.r.) va întreprinde ceva diferit în privinta lui XF Estate. Va arăta altfel decât un combi obișnuit, urmând a avea caracter și distincție”, a declarat Whyman, care, aproape sigur, s-a referit la un model de vacanță cu look de shooting-brake.

Sursa: autosaga.ro


0 Comments: