UE retrage de pe piaţă seminţe importate din Egipt

miercuri, 6 iulie 2011

UE retrage de pe piaţă seminţe importate din Egipt
Foto: realitatea.net

Uniunea Europeană a decis marţi interzicerea temporară a importurilor de seminţe din Egipt şi retragerea de la vânzare a unui lot de seminţe de schinduf considerat drept legătura 'cea mai probabilă' dintre îmbolnăvirile cauzate de bacteria E.coli în Franţa şi Germania, potrivit AFP şi EFE. 


Un raport publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care stabilea această legătură 'ne-a determinat să retragem de la vânzare anumite seminţe provenite din Egipt şi să interzicem temporar toate importurile de seminţe' din această ţară, a anunţat comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, scrie Agerpres.

Concret, autorităţile europene au cerut ţărilor comunitare să retragă de la vânzare şi să distrugă toate loturile de seminţe de schinduf importate din Egipt între 2009 şi 2011.

John Dalli a asigurat într-un comunicat că executivul comunitar 'va continua să monitorizeze situaţia îndeaproape şi va lua măsuri adiţionale dacă va fi necesar'. Potrivit acestuia, găsirea originii contaminării cu E.coli este 'o prioritate-cheie' pentru Comisia Europeană.

Aceste măsuri vor fi revizuite în mod periodic avându-se în vedere garanţiile oferite de autorităţile egiptene, rezultatele probelor ştiinţifice de laborator şi controalele efectuate de statele europene.

Sursa: realitatea.net cu referire la agerpres


0 Comments: