Sindicatul MAI: Polițiștii sunt nemulțumiți de activitatea lui Roibu

luni, 4 iulie 2011

Sindicatul MAI: Polițiștii sunt nemulțumiți de activitatea lui Roibu
Foto: MAI

Polițiștii din Republica Moldova ar putea recurge la acțiuni de protest, dacă ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, în continuare va ignora dialogul și propunerile Sindicatului ”Demnitate”, reprezentanți legali ai intereselor colaboratorilor de poliției.


Potrivit lui Mihai Lașcu, președintele Sindicatului Demnitate al MAI, Alexei Roibu ofensează public colaboratorii de poliție, precum și conducătorii de subdiviziuni în prezența subalternilor. ”Un asemenea caz a avut loc la Bălți, când conducătorul este invitat special pentru a fi mustrat în prezența subalternilor”, a spus sursa citată.


De asemenea, Lașcu a declarat că emiterea ordinelor nejustificate de sancţionare, de ameninţare cu concediere, intimidarea colaboratorilor de poliţie aleşi în organele elective încălcă flagrant Codul Muncii al RM. 

Totodată, Sindicatul Demnitate și-a exprimat nemulțumirea de faptul că ministrul Afacerilor Interne acceptă transferarea spitalului şi a policlinicii MAI în subordonarea Ministerului Sănătăţii. 

La rândul său, ministrul de Interne a informat printr-un comunicat de presă că declarațiile lui Lașcu nu au la bază careva argumente concrete și Sindicatul al MAI poate contacta de fiecare dată șeful Direcției generale pentru soluționarea problemelor existente.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: