Bărbat suspectat de asasinarea a trei moldoveni, arestat la Bucureşti

luni, 4 iulie 2011

Bărbat suspectat de asasinarea a trei moldoveni, arestat la Bucureşti
Foto: semnal.eu

Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 3 iulie, arestarea cetățeanului moldovean, Robert Gîrleanu, cercetat pentru omor calificat şi deosebit de grav, relatează realitatea.net.


Din datele acumulate de procurori reiese că, pe 16 decembrie 2000, una dintre victime a plecat din Chişinău, în jurul orei 9.30, iar ulterior s-a întâlnit cu celelalte două victime, alături de care a mers în Piaţa Centrală din Capitala Republicii Moldova. De aici, cei trei, la invitaţia lui Robert Gîrleanu, au mers în raionul Ialoveni, unde au fost imobilizaţi, lipsiţi de libertate şi duşi într-o locuinţă de către Gîrleanu, Vitalie Vîrtos, Serghei Ivan Banaru şi o altă persoană.


Anchetatorii susţin că Gîrleanu, alături de doi complice, i-a împuşcat pe cei trei, iar cadavrele acestora au fost apoi duse într-o pădure din apropiere, unde au fost incinerate şi  îngropate într-o groapă comună. Cele trei victime se ocupau cu vânzarea-cumpărarea de autoturisme furate, iar motivul crimei au fost banii. Victimele vânduseră o maşină furată, fără însă să împartă banii cu celelalte persoane.

Cadavrele celor trei au fost descoperite pe 12 decembrie 2008, de către autorităţile judiciare ale Republicii Moldova, iar identitatea lor a fost stabilită pe 7 octombrie 2009, în urma unei expertize medico-legale.

Preluarea cauzei a avut la bază faptul că una dintre victime avea, la data săvârşirii faptei dublă cetăţenie, română şi moldoveană, iar principalul suspect, Robert Gîrleanu, după săvârşirea faptei, a dobândit, de asemenea, cetăţenie română şi are domiciliul pe teritoriul României.

0 Comments: