Nokia se retrage de pe piața din Japonia

marți, 5 iulie 2011

Nokia se retrage de pe piața din Japonia
Foto: hit.ro

In cadrul eforturilor de restructurare si reorganizare, Nokia a decis sa se retraga de pe piata din Japonia, a patra cea mai mare piata mobila din lume.


Compania a anuntat ca va inceta fabricarea de telefoane pentru operatorii de telefonie mobila NTT DoCoMo si Softbank Mobile, informeaza Cnet.


Potrivit vice-presedintelelui Nokia, Timo Ihamuotila, linia de telefoane de lux Vertu va fi singura care, pentru moment, va continua sa existe pe piata din Japonia. Ihamuotila sustine ca decizia a fost luata pe fondul actualului climat economic, care nu mai permite investitii in produse specifice Tarii Soarelui Rasare.

Desi pe plan global Nokia detine 40% din cota de piata a telefoanelor mobile, in Japonia, finlandezii au inregistrat mai putin de 1 procent, piata fiind dominate de branduri locale precum Sharp si Sony.

In plus, segmentul mobil este suprasaturat. 85% din locuitorii Japoniei detin telefoane mobile, majoritatea dintre acestea fiind high-end, cu retele 3G si feature-uri avansate precum suport pentru transmisii TV si pentru plati electronice.
Sursa: hit.ro


0 Comments: