Tănase vorbește după ce a plecat din politică: O componentă a AIE-1 vindea funcții

duminică, 3 iulie 2011

Tănase vorbește după ce a plecat din politică: O componentă a AIE-1 vindea funcții
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Fostul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, face din nou declarații tari. După ce a părăsit scena politică plecând din PLDM, acesta a declarat în cadrul unui interviu că una dintre componentele Alianței pentru Integrare Europeană 1 vindea funcții. 

Deși nu a făcut publice aceste cazuri, Tănase aștepta ca societatea să reacționeze la aceste lucruri, fapt care nu s-a întâmplat. "S-a discutat foarte mult şi în cazul guvernării AIE-1 despre faptul că la acea vreme o componentă a fostei AIE-1 vindea funcţii şi s-a ştiut şi la nivel de ambasadori şi la nivel de instituţii ale statului, dar societatea nu a condamnat aşa ceva şi îmi pare foarte rău", a declarat Tănase în cadrul unei intervenții la Europa Liberă.


Acesta, însă, nu a dorit să ofere nume. Subiectul abordat de postul de radio se referea la combaterea corupției în R. Moldova. Actualul judecător la Curtea Constituțională a lăsat să se înțeleagă că flagelul corupției are loc cu concursul angajaților din Ministerul de Interne și al judecătorilor compromiși. "Dacă ar fi ca cineva din afară să urmărească ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimele săptămâni de zile cu toate aceste interminabile reglări de conturi în mod clar va avea percepţia că Republica Moldova este un stat foarte şi foarte corupt. Credeţi Dumneavoastră că în Republica Moldova contrabanda, evaziunile fiscale pot avea loc fără un concurs al Ministerului de Interne? Al altor actori, care au ca şi scop şi sarcină combaterea criminalităţii? Sigur că nu. Orice persoană care comite asemenea gen de fraude de-a lungul anilor şi nu este trasă la răspundere penală în mod cert are o conexiune la sistemul organelor de forţă ale statului", a spus Tănase.

Acesta a mai spus că în timp ce acesta lupta pentru ca Ion Muruianu să fie demis, unii colegi de ai săi din Alianță îl chemau prin birouri și îi ofereau protecție. "Când a început lupta pentru destituirea lui Muruianu, pe de o parte: da, domnule, că nu e corect, nu este bine ca o persoană de o aşa factură morală să fie în funcţie, dar în realitate şi colegii mei, nu vreau să le dau numele, îl chemau prin birouri şi îi ofereau sprijin şi protecţie – lasă-l pe ăsta în pace că nu-ţi face nimic", a spus fostul ministru al Justiției.

UNIMEDIA amintește că unicul partid care s-a aflat în componența AIE-1, dar nu și în AIE-2 este Alianța Moldova Noastră, condus de Serafim Urechean. Nici în primul guvern, nici în al doilea, Alexandru Tănase nu a vorbit în public despre vinderea de funcții, protecția lui Muruianu din partea unor colegi de ai săi. Fostul ministru al justiției a început să critice guvernarea și PLDM în primăvara acestui an, după care s-a retras din politică.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: