Rezultate dezastruoase la Bacalaureat în România: Cele mai mici note din istorie

luni, 4 iulie 2011

Rezultate dezastruoase la Bacalaureat în România: Cele mai mici note din istorie
Foto: cronicadeiasi.ro

Examenul de bacalaureat din România, din acest an, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dure. Chiar din primele rezultate publicate se înțelege că mediile sunt cu mult mai mici decât în anii precedenți. În 4 județe din România, promovabilitatea examenului este mai mică de 45%, iar în 23 licee nici un elev nu a susținut testarea.


"Pentru prima dată societatea întreagă știe că diploma lor de bacalaureat are o valoare câștigată prin seriozitate, muncă și onestitate. Rezultatele examenului de bacalaureat din acest sunt exact oglinda societății noastre de azi. Națiunea noastră trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor onești, muncitori, perseverenți sau dacă vrem să încurajăm în continuare șmecheria, nemunca, superficialitatea și eludarea regulilor", a declarat ministrul român al Educației, Daniel Funeriu, citat de adevărul.ro.


După spusele profesorilor și a elevilor, acestea sunt cele mai mici note din istorie. Elevii s-au plâns de subiecte dificile, la română, genul dramatic le-a provocat cele mai mari probleme, iar la matematică, spun absolvenții, subiectele au fost mai grele decât cele de la olimpiadă. Pe de altă parte, profesorii susțin că subiectele au fost mai accesibile și fiecare elev putea obține cel puțin o notă de 7.

La prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 200.000 de candidați, 661 elevi au fost dați afară de la examen pentru fraudă. În total, doar 65 de elevi au susținut testarea pe nota 10, majoritatea fiind din Iași.

Cei care nu au reușit să treacă peste prima sesiune din cadrul examenului de bacalaureat 2011 din România. În perioada 11-15 iulie vor avea loc înscrierile pentru susținerea repetată din toamnă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: