(foto) Viitorul lui Audi Quattro Concept va fi decis în această vară

luni, 4 iulie 2011

(foto) Viitorul lui Audi Quattro Concept va fi decis în această vară
Foto: InsideLine

Celebrul concept Audi Quattro ar putea avea o versiune de serie, iar cei de la Audi vor lua decizia finală până la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.


Stefan Reil, şeful diviziei Quattro Gmbh a celor de la Audi, este optimist în ceea ce priveşte şansele modelului de a obţine undă verde pentru producţie. Dacă va fi aprobat, modelul va fi construit în serie limitată, de până la 1.000 de unităţi.

Masa ţintă a versiunii de serie va fi de 1.400 kilograme, fiind necesară utilizarea extensivă a materialelor precum fibra de carbon şi aluminiul. Potrivit lui Stefan Reil, utilizarea acelor materiale ar fi o cale extrem de bună pentru a demonstra tehnologiile avansate de reducere a masei implementate de cei de la Audi.

Motorul versiunii de serie a lui Audi Quattro va fi derivat din cel al lui RS5. Pentru a realiza acest lucru, inginerii Audi trebuie să-l modifice pentru a-l putea monta longitudinal, iar puterea va fi mărită. Conceptul Audi Quattro a fost echipat cu un motor turbo cu cinci cilindri în linie, provenit de la un TT-RS. Unitatea respectivă era amplasată transversal, dar noul motor va fi amplasat longitudinal.

Dezvoltarea unei versiuni de serie a lui Audi Quattro Concept ar putea să necesite doi sau trei ani, ceea ce înseamnă că cea mai apropiată dată de debut ar fi jumătatea anului 2013. Stefan Reil a infirmat dezvoltarea versiunilor RS ale modelelor din seria Q, deoarece acestea au fost deja excluse din planurile Audi. 

Şeful diviziei Quattro Gmbh spune că platformele SUV au un centru de greutate prea ridicat pentru a putea furniza un nivel ridicat de performanţă pe viraje. În schimb versiunea RS a lui A7 nu a fost exclusă, din moment ce rivalii lor din Stuttgart au dezvoltat deja o versiune de performanţă a noului CLS.











Sursa: automarket.ro 

 


0 Comments: