Zynga, producătorul mai multor jocuri de pe Facebook, se listează la bursă

luni, 4 iulie 2011

Zynga, producătorul mai multor jocuri de pe Facebook, se listează la bursă
Foto: bloombiz.ro

Compania Zynga, producătorul jocurilor FarmVille, CityVille și altele, destinate rețelei de socializare Facebook, se pregătește pentru lansarea unei oferte publice, care ar putea evalua comapania la suma de 20 miliarde de dolari.


"După mai multe săptămâni de speculații, Zynga a făcut o cerere de ofertă publică care ar putea evalua compania până la 20 de miliarde de dolari", au declarat surse apropiate situației.


Zynga urmează exemplul altor companii web, precum LinkedIn, Pandora Media și Groupon, care vor să profite de interesul investitorilor pentru brandurile de internet care se dezvoltă rapid. Pe lângă celelalte companii, însă, Zynga a arătat că are profit.

Compania a raportat anul trecut un profit net de 91 milioane de dolari, la venituri de 596 milioane dolari, în creștere de la pierderi de 53 milioane dolari și venituri de 121 milioane de dolari în 2009. Astfel, în raportul financiar al firmei se arată că veniturile provin aproape exclusiv din vânzări pe internet, prin intermediul jocurilor online gratuite.

Recent, Zynga amenințase că va părăsi Facebook, ulterior semnând un acord de 5 ani cu rețeaua de socializare.

0 Comments: