(video) Ziua independenței în Belarus s-a terminat cu arestări în masă și represiuni dure ale protestatarilor

duminică, 3 iulie 2011

(video) Ziua independenței în Belarus s-a terminat cu arestări în masă și represiuni dure ale protestatarilor
Foto: toxaby.livejournal.com

Pe 3 iulie, Belarusul a sărbătorit Ziua Independenţei. În centrul capitalei Minsk a defilat parada militară în cadrul căreia, în fața oamenilor, și-a ținut discursul preşedintele republicii, Aleksandr Lukaşenko. Acesta a criticat dur opoziția și a declarat că duşmanii externi nu renunță la organizarea unei revoluții în țară. 


"Se încearcă cu insistență să ne fie impus un scenariu nerușinat al "revoluţiilor colorate" organizate în capitalele anumitor ţări. Înţelegem că scopul acestor atacuri este de a provoca stare de incertitudine şi anxietate, de a perturba armonia socială. În cele din urmă doresc să ne pună în genunchi pentru a reduce la zero realizările obținute după independenţă", a declarat Aleksandr Lukaşenko.

În Minsk şi în alte oraşe din Belarus, duminica seara, mai mulți oameni din nou au încercat să organizeze proteste neautorizate. Site-urile de opoziţie au raportat arestări în masă şi reacţii dure din partea autorităţilor. Potrivit acestora, trupele speciale au intervenit în forță, inclusiv au rispostat cu gaz lacrimogen. Mai mulți opozanți au fost bătuţi şi arestaţi, inclusiv jurnalişti.





Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: