Facebook a blocat aplicația de Export Friend pentru Google+

miercuri, 6 iulie 2011

Facebook a blocat aplicația de Export Friend pentru Google+
Foto: realitatea.net

Cum utilizatorii Google+ caută noi modalităţi de a-şi importa prietenii pe noua reţea socială, foarte la modă în această săptămână, Facebook s-a hotărât să depună rezistenţă. Extensia Chrome, Facebook Friend Exporter, oferă posibilitatea să exporţi prietenii de pe Facebook. Dar acum reţeaua lui Zuckerberg încearcă să oprească această aplicaţie, scrie ZDnet. 


Creatorul extensiei, inginerul software Mohamed Mansour, a observat şi a postat următorul mesaj pe pagina aplicaţiei: “Facebook se străduieşte să împiedice exportarea prietenilor. Aplicaţia nu va mai funcţiona pentru mulţi oameni”.

Aplicaţia nu a fost dezvoltată pentru a întâmpina Google+, menţionează ZDnet. Prima versiune a ei a fost lansată în noiembrie 2010. Este adevărat, însă, că a explodat în ultima săptămână: userii Google+ beta caută tot felul de modalităţi pentru a-şi aduce prietenii de pe Facebook pe noua reţea.

Compania lui Zuckerberg a observat saltul – aplicaţia are acum peste 17.000 de utilizatori – şi încearcă să o blocheze.

CNET scrie că aplicaţia încalcă termenii şi condiţiile Facebook. Mansour, ripostează însă: “Facebook nu este proprietar pe prietenii mei”.

0 Comments: