Vlad Filat și Marian Lupu s-au întâlnit azi cu Asif Chaudry, ambasadorul SUA în R. Moldova

vineri, 3 decembrie 2010

Vlad Filat și Marian Lupu s-au întâlnit azi cu Asif Chaudry, ambasadorul SUA în R. Moldova
Asif Chaudry, ambasadorul american în Moldova
Foto: gov.md

Liderul PLDM și cel al PDM s-au întâlnit astăzi cu ambasadorul american în R. Moldova, Asif Chaudry. Potrivit democraților, Marian Lupu s-a întâlnit cu reprezentantul SUA în dimineața zilei de astăzi la sediul PDM. Reprezentanții formațiunii au declarat că la întâlnire a participat doar președintele partidului și Asif Chaudry.  

În după amiaza zilei de astăzi, cu șeful misiunii diplomatice americane s-a întâlnit și președintele PLDM, Vlad Filat. Niciuna dintre cele două formațiuni politice nu a anunțat presa despre întrunirile cu Chaudry.


Potrivit surselor neoficiale, la cele două întâlniri s-ar fi discutat situația post-electorală din Moldova. UNIMEDIA amintește că acum câteva zile, site-ul internațional Wikileaks a dat publicității mai multe documente confidențiale în care este prezentată corespondeța ambasadorului american la Chișinău cu guvernul american. Potrivit notelor lui Asif Chaudry, Vladimir Voronin i-ar fi propus lui Marian Lupu 10 milioane de dolari în schimbul unei coaliţii cu PDM

Ambasada americană la Chișinău a refuzat să comenteze informațiile publicate de Wikileaks. Mark Tkaciuk, Dumitru Diacov, Valeriu Lazăr și Igor Corman au declarat că informațiile prezentate de Wikileaks sunt false. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: