Poliţia a anihilat o grupare criminală specializată în contrafacerea banilor şi documentelor

vineri, 3 decembrie 2010

Poliţia a anihilat o grupare criminală specializată în contrafacerea banilor şi documentelor
Poză simbol
Foto: clujeanul.ro

O grupare criminală specializată în contrafacerea banilor şi documentelor a fost anihilată de către reprezentanţii organelor de drept. Tipii au fost surprinşi în flagrant, în momentul în care încercau să pună în circulaţie o nouă partidă de dolari falşi.


Pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, ofiţerii din cadrul MAI au verificat informaţia operativă, potrivit căreia trei chişinăuieni fabrică şi pun în circulaţie dolari contrafăcuţi şi acte false. Ca rezultat a unui şir de acţiuni de specialitate, forţele de ordine au documentat 4 achiziţii a banilor falşi, în valoare totală de 3800 de dolari SUA.

Suspecţii, cu vârsta cuprinsă între 42 şi 50 de ani, au ajuns pe mâna poliţiei după ce au efectuat o comandă sub acoperire a forţelor de ordine-un paşaport moldovenesc cu date eronate, contra sumei de 900 de dolari.

În urma percheziţiei la domiciliile figuranţilor au ridicate permise de conducere, paşapoarte tehnice, paşapoarte româneşti şi moldoveneşti cu semne vădite de falsificare, ştampile şi blanchete curate cu ştampila aplicată.

Actualmente, poliţiştii cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor acestui caz, identificării altor persoane implicate, precum şi organizatorilor reţelei, stabilirea locului aflării tipografiei şi a altor corpuri delicte.

Cei trei suspecţi se află în arestul poliţiei, iar în privinţa lor a fost iniţiată câte o cauză penală - „Fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi sau a titlurilor de valoare false” şi „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Dacă vina acestora va fi demonstrată, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare.

Poliţia se adresează tuturor cetăţenilor să efectueze schimbul de bani doar în locuri autorizate, iar dacă au avut de suferit de pe urma unor infracţiuni similare să anunţe imediat poliţia la numerele de telefon: 577-218, 577-127 sau 902.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: