Dumitru Diacov despre documentele secrete americane: Sunt minciuni. Este o poveste care nu costă doi bani!

joi, 2 decembrie 2010

Dumitru Diacov despre documentele secrete americane: Sunt minciuni. Este o poveste care nu costă doi bani!
Foto: Colaj UNIMEDIA

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov neagă informațiile publicate astăzi de presa internațională, care fac trimitere la documentele secrete ale misiunii diplomatice americane la Chișinău. Acesta spune documentele nu reprezintă decât o minciună sfruntată. 

"Toată această poveste nu costă 2 bani. Tot despre ce se vorbește despre discuțiile dintre Voronin și Lupu în 2009 nu au niciun temei. Este o minciună sfruntată. Astfel de lucruri nu s-au întâmplat. Noi am fost cei care i-am rugat pe comuniști să ne dea voturile necesare pentru a vota președintele țării, dar nu au venit ei cu oferte", a precizat Dumitru Diacov pentru PublikaTV. 


Într-un final, toate tentativele de a ne înțelege au eșuat, a mai precizat președintele de onoare al democraților. Vicepreședintele formațiunii, Valeriu Lazăr, a fost la fel de categoric ca și Diacov. "Sunt niște aberații. Nu comentez", a subliniat acesta. 

Și Partidul Comuniștilor a respins informațiile făcute publice de WikiLeaks. "Reacția noastră este una ironică la tot ce ați citit acolo. Asta pentru că la 7 septembrie, când e menționat că s-a întâmplat acest lucru, președintele Parlamentului era deja Mihai Ghimpu. Cred că este vorba de folclor, datele nu corespund nici după timp, nici după loc", a specificat deputatul comunist, Mark Tkaciuk. 

UNIMEDIA amintește că duminică, 28 noiembrie, site-ul internațional WikiLeaks a început publicarea a peste 251 mii de scrisori confidențiale, trimise între ambasadele SUA din toată lumea. Potrivit platformei on-line, este vorba de cel mai mare număr de documente secrete făcut public vreodată. "Documentele vor oferi publicului posibilitatea să înțeleagă dedesubturile politicii externe desfășurată de Guvernul SUA", menționează administratorii paginii web.  

Ieri, UNIMEDIA a publicat o serie de documente ce se referă la Transnistria. Astăzi, publicația The Guardian a publicat o nouă serie de acte cu referire la R. Moldova, în care se precizează că Vladimir Voronin i-ar fi propus lui Marian Lupu 10 milioane de dolari pentru ca liderul PD să facă o coaliție cu reprezentanții comuniștilor. În urma înțelegerii, Lupu urma să fie ales președinte al țării. Aceleași documente relevă faptul că fostul primar al Moscovei, Yurii Lujkov, scotea foloase economice din Transnistria. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: