Lecții de educație financiară de la specialiştii Corporației de Finanțare Rurală

joi, 2 decembrie 2010

Lecții de educație financiară de la specialiştii Corporației de Finanțare Rurală
Foto: creditare.md

Câteva mii de persoane vor primi lecții de educație financiară pentru evitarea supraîndatorării de la specialiștii Corporației de Finanțare Rurală. ”Pentru majoritatea populației și întreprinzătorilor din spațiul rural, creditele reprezintă un domeniu în care aceștia au puțină experiență. În aceste condiții, educarea clientului este o datorie morală a oricărui creditor care își conduce activitatea într-un mod social responsabil”, susţine Ion Gangura, președintele Corporației de Finanțare Rurală.


Problema supraîndatorării gospodăriilor casnice, dar și în mediul de afaceri, este una recunoscută în mediul financiar din țară. Acutizată de criza economică și de reducerea fluxului de remitențe, supraîndatorarea rezultă din nivelul redus de cunoștințe financiare în rândurile majorității populației, dar și din creditarea agresivă promovată de sectorul financiar în ultimii ani. Studiile arată că majoritatea locuitorilor țării nu își planifică activitatea economică și financiară, nu își creează rezerve bănești, și nu dețin conturi la instituțiile din sectorul financiar.

Corporația de Finanțare Rurală este o instituție de microfinanțare ce are drept activitate de bază cea de creditare, propunându-şi în acelaşi timp soluționarea unor aspecte sociale legate de activitatea sa. Astfel, din 2010 Corporaţia participă la seminarele organizate de Centrul pentru Dezvoltarea Rurală și Frankfurt School of Finance and Management. 

În cadrul acestor seminare predate de specialiștii Corporației, câteva mii de participanți din localitățile rurale, vor fi educați în domeniul planificării bugetului familiei sau firmei, în evaluarea ofertelor de creditare disponibile agresiv pe piață, drepturile clientului și aprecierea capacității proprii de deservire a datoriilor. Aceste persoane vor fi ajutate să evite consecințele financiare și sociale complicate ale supraîndatorării și falimentului. Mai multe la www.creditare.md .



sursa: Unimedia

0 Comments: