(video) S-au terminat buletinele de vot. La Paris, Moscova, Padova și Bologna alegătorii votează pe foi A4

duminică, 28 noiembrie 2010

(video) S-au terminat buletinele de vot. La Paris, Moscova, Padova și Bologna alegătorii votează pe foi A4
Padova, Italia

Peste hotare se votează pe foi A4

Patru secțiii de votare de peste hotare au epuizat înainte de timp buletinele de vot. Este vorba de secția de votare deschisă la Paris, Moscova, Padova și Bologna. Cu toate acestea procesul de vot continuă și doritorii de a-și exercita dreptul la vot își vor exprima opțiunea pe o foaie blanc, format A4, și care pe verso va avea ștampila biroului electoral. Pentru aceste ”buletine” va exista și o urnă specială. Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, aprecierea juridică a acestor voturi urmează să fie dată de Curtea Constituțională.


Ciocan a precizat că o solicitare în acest sens a venit la CEC de la birourile electorale sus menționate, care au fost puse sub presiunea cetățenilor care au dorit să voteze. „Numărul de cetățeni care au dorit să participe la vot este mai mare decît numărul de buletine solicitate”, au explicat șefii birourilor de votare.

Secretarul CEC a mai adăugat că odată cu urna specială urmează a fi întocmit și un proces verbal aparte care, la fel, va fi validat de instanța responsabilă.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: