(VIDEO) Studenţii, transnistrenii şi moldovenii veniţi de peste hotare au făcut cozi la secţia de votare nr. 120 din Chişinău

duminică, 28 noiembrie 2010

(VIDEO) Studenţii, transnistrenii şi moldovenii veniţi de peste hotare au făcut cozi la secţia de votare nr. 120 din Chişinău
captură video/UNIMEDIA

Cozi la secțiile de votare

Cetățenii R. Moldova de peste hotare, dar și tinerii votează masiv la alegerile parlamentare anticipate. Cel puțin așa reiese din informațiile parvenite la redacția UNIMEDIA pe parcursul acestei zile. Este și cazul secției de vot nr. 120 din Chișinău. Aici şi-au exercitat dreptul la vot studenţii în baza declaraţiei pe propria răspundere, cetăţenii Republicii Moldova cu domiciliul permanent peste hotarele ţării şi cetăţenii domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului. Membrii secţiei de votare au declarat că dacă până la ora 10:00 prezenţa la urne era destul de scăzută, spre amiază numărul alegătorilor a crescut semnificativ.

Preşedintele Secţiei de votare nr.120, Nicolae Babii afirmă că oamenii sunt foarte activi şi prezenţa la vot este destul de mare. "S-au creat cozi încă la primele ore ale dimineţii şi până acum. Scrutinul merge bine", a precizat acesta.

"În comparaţie cu referendumul prezenţa este foarte bună, e foarte multă lume. La noi vin şi din Transnistria şi cei care s-au întors recent de peste hotare. De dimineaţă până la 10:00 era lume mai puţină, însă acum fluxul de oameni este mai mare. Au fost cozi pentru că lumea este motivată şi vine la vot", a menţionat Eugenia Iurcu, membru al Comisiei Electorale Secţia de Votare nr. 120.


Oamenii spun că procesul decurge normal şi că nu au stat mult în rând. Ei menţionează că au venit să aleagă un viitor mai bun, european pentru Republica Moldova. "Noi vrem să ne întoarcem acasă. Vrem să fim alături de copiii noştri", a spus un con-cetăţean, imigrant în SUA.

Secţia de votare nr. 120 este amplasată în incinta Direcţiei Căilor Ferate din Moldova, str. Vlaicu Pârcălab, 48.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: