CNN: Alegătorii din Republica Moldova vor să iasă din impasul politic

duminică, 28 noiembrie 2010

CNN: Alegătorii din Republica Moldova vor să iasă din impasul politic
Foto: CNN

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova au loc pentru a treia oara în ultimii doi ani. Partidele politice pro-occidentale speră să iasă din  impasul politic care a lăsat una dintre cele mai slab dezvoltate țări din Europa fără președinte, relatează CNN.


"Ce bine ar fi dacă ne-am uni și am scoate țara din impas," a declarat astăzi, președintele interimar, Mihai Ghimpu, după ce și-a exercitat dreptul de vot."Sunt convins că în următorii patru ani Republica Moldova va avea o guvernare democrată, care va însemna o apropiere şi mai mare de Uniunea Europeană, o viaţă mai bună pentru cetăţeni, investiţii în economia naţională, locuri noi de muncă, salarii şi pensii mai mari pentru toţi," a mai spus Ghimpu.

Postul de televiziune menţionează că alegerea are loc între o coaliţie largă de partide liberale și Partidul Comuniștilor care s-a aflat ferm la putere în cea mai mare parte a deceniului de când republica ex-sovietică a câştigat independenţa. "Actuala alianţă pro-occidentală a câştigat ultimele alegeri din iulie 2009, provocate de alegerile anterioare câștigate de comuniști, care au declanşat violenţe de stradă", transmite CNN.

Populație vorbitoare de limba română este preponderent rurală, dintre care aproape o treime trăiește sub pragul sărăciei.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la CNN


0 Comments: