Formula 1: Fernando Alonso, votat cel mai bun pilot din 2010

vineri, 3 decembrie 2010

Formula 1: Fernando Alonso, votat cel mai bun pilot din 2010
Foto: guardian.co.uk

Germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull, este noul campion mondial al piloţilor de Formula 1, dar Fernando Alonso rămâne cel mai bun în opinia şefilor celor 12 echipe din Marele Circ.


Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a fost votat cel mai bun pilot al sezonului 2010 de Formula 1 de către şefii celor 12 echipe din competiţie.

Aceştia au fost invitaţi de revista Autosport să participe la un sondaj pentru a-i desemna pe cei mai buni 10 piloţi din ultima ediţie a Campionatului Mondial. Rezultatele au fost convertite în conformitate cu noul sistem de punctaj adoptat de FIA (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1).

În urma opţiunilor exprimate de şefii din Formula 1, Fernando Alonso, care a ratat "la mustaţă" titlul mondial, în ultima etapă a sezonului, l-a devansat pe germanul Sebastian Vettel, noul campion al lumii. Spaniolul de la Ferrari a acumulat 229 de puncte, 9 mai multe decât Vettel, iar vestea că este considerat cel mai bun l-a bucurat peste măsură.

"Sunt mulţumit să aflu că majoritatea şefilor din F1 m-au ales drept cel mai bun pilot al anului, deşi nici nu mai trebuie să spun că aş fi preferat să devin campion mondial. Oricum, acest top este un motiv în plus să pot spune că a fost un sezon minunat, în ciuda dezamăgirii de la final", a spus Alonso, pentru Autosport.

0 Comments: