Prim-vicepreşedintele Dumei: Forţele ruseşti din Transnistria îi deranjează doar pe cei care ar vrea să vadă acolo soldaţi români

miercuri, 1 decembrie 2010

Prim-vicepreşedintele Dumei: Forţele ruseşti din Transnistria îi deranjează doar pe cei care ar vrea să vadă acolo soldaţi români
Comentariu: Prim-vicepreşedintele Dumei de stat, Aleksandr Babakov
Foto: spravedlivo.ru

După ce Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a reacţionat la declaraţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind posibilitatea unificării României cu Republica Moldova, un răspuns în acest sens a parvenit şi din partea prim-vicepreşedintele Dumei de stat, Aleksandr Babakov. "Recentele declaraţii ale preşedintelui României, Traian Băsescu, ar fi putut fi catalogate simplu drept iresponsabile, daca nu ar fi fost atât de evidente motivele lor", a declarat Babakov, potrivit căruia Bucureştiul nu are încredere în Rusia din cauza prezenţei trupelor ruseşti în apropierea graniţei române, transmite hotnews.ro.


"În primul rând, victoria forţelor de stânga în alegerile parlamentare din Moldova vecină privează din nou România de orice perspectivă de a implica rapid Moldova în isteria antirusească. În al doilea rând, prezenţa contingentului de pace ruso-transnistreano-moldovean deranjează acele forţe din România care ar fi dorit să vadă în Transnistria exclusiv trupe româneşti", a spus Babakov, citat de agenţia RIA Novyi region.

UNIMEDIA precizează că în cadrul unui interviu pentru România Liberă, preşedintele României Traian Băsescu a declarat că nu exclude posibilitatea unificării României cu Republica Moldova în viitor, dacă cetățenii ambelor țări își vor dori acest lucru. Băsescu a presupus că în 25 de ani, ”frontierele UE vor fi pe Nistru, iar evoluţiile democratice din regiune vor stimula şi alte ţări, precum Ucraina, să se îndrepte spre UE”. 

”Odată cu intrarea Republicii Moldova în UE, atunci vom fi împreună în marea familie europeană, iar dacă se va desfăşura sau nu şi un proces de unificare a celor două ţări, acest lucru ţine mai puţin de voinţa oamenilor politici, pentru că am certitudinea că ei vor ştii să valorifice o dorinţă populară, dacă va exista, pe cele două maluri ale Prutului. România are ca obiectiv - sprijinirea Republicii Moldova să intre în UE”, a spus președintele României. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: