Hillary Clinton a cerut Ambasadei din București date biometrice despre liderii români

vineri, 3 decembrie 2010

Hillary Clinton a cerut Ambasadei din București date biometrice despre liderii români
Foto: antena3.ro

Presa internaţională a publicat noi fragmente din telegramele ambasadei americane la Bucureşti, apărute pe Wikileaks. Potrivit documentelor, Hillary Clinton le cere diplomaţilor să culeagă informaţii sensibile despre liderii României - precum averea sau starea de sănătate. În plus, diplomaţii erau instruiţi să raporteze detalii intime despre persoane ce au legătură cu această țară. Printre datele solicitate se menţionează  numerele cardurilor bancare, numele de utilizatori pe internet, adresele de email sau numerele de telefon.


Departamentul de Stat american le-a cerut diplomaţilor săi de la Bucureşti să obţină "date biometrice" despre "lideri şi consilieri actuali sau emergenţi" din România, potrivit unei note publicate de Wikileaks, informează The Guardian. Nota diplomatică este datată din 16 iunie 2009, fiind inclusă în categoria documentelor secrete, cu menţiunea de a nu fi comunicată străinilor.

În privinţa politicii externe, Statele Unite sunt interesate de relaţiile României cu state vecine din regiunea Mării Negre şi Balcani, "detalii despre dispute şi rivalităţi cu state vecine", "politicile, planurile şi eforturile privind minorităţile româneşti din ţările învecinate", cele "de promovare a democraţiei în Europa de Est şi Balcani, în special Macedonia", privind "Republica Moldova şi Kosovo" sau referitoare la scutul antirachetă. 

Relaţiile României cu Rusia sunt tratate separat, diplomaţii americani fiind instruiţi să afle posibilele "vulnerabilităţi la nivel ministerial ale liderilor sau oficialilor din serviciile de informaţii" române, precum şi date generale privind vulnerabilitatea României în faţa influenţei Rusiei.

Pe tema Uniunii Europene, sunt cerute "dovezi şi opinii despre măsura tot mai mare în care România se bazează pe sprijinul UE, în detrimentul sprijinului Statelor Unite", dovezi privind managementul defectuos al fondurilor UE şi eforturile Guvernului (român) de a asigura o administrare transparentă a asistenţei străine". 

Sursa: antena3.ro
   


1 Comment:

Anonim said...

Chiropractic care supported intensive exercises increase lower back.

This protein-digesting enzyme literally consumes foreign microbes and diseased cells cant
function correctly. These measures help to treat high cholesterol,
calcium and that nerve pain and other disorders.

Often they express their amazement.

Check out my webpage; back pain doctor St Petersburg Beach
Feel free to surf my web page :: back pain doctor St Petersburg Beach