Participare RECORD: Aproape 7 mii de moldoveni au votat în România până la ora 17.00

duminică, 28 noiembrie 2010

Participare RECORD: Aproape 7 mii de moldoveni au votat în România până la ora 17.00
Foto: basarabeni.ro

Aproape 7.000 de cetăţeni moldoveni şi-au exprimat votul în cele 8 secţii deschise în România, până la ora 17.00. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, citat de hotnews.ro. Potrivit ambasadorului, este deja un record de participare, în condiţiile în care cea mai numeroasă prezenta a fost de 5.000 în total, iar în acest moment mai sunt aproape 4 ore de votare.


Ambasadorul Republicii Moldova a spus că la cele două secţii de vot din Bucureşti - de la Ambasadă şi de la Consulat - sunt cozi şi în acest moment, în ciuda vremii mai puţin prietenoase, iar acelaşi lucru se întâmplă şi la Consulatul din Iaşi.

Iurie Reniţă a remarcat prezenţa record şi a spus că aşteaptă în continuare cetăţenii moldoveni la vot. În cazul în care cozile vor exista şi la ora 21.00, ora închiderii urnelor, există posibilitatea prelungirii cu două ore a programului de votare, ceea ce ar şi urma să facă. Prin urmare, mai sunt cel puţin trei ore şi jumătate ore în care cetăţenii moldoveni se mai pot prezenta la urne.

Ambasadorul a remarcat o prezenţă foarte numeroasă a studenţilor moldoveni la vot, arătând că în Bucureşti s-au prezentat nu numai studenţi din capitală, ci şi din Târgovişte, Craiova sau Bacău.

Diplomatul moldovean a precizat că nu au existat nereguli în procesul de votare de până acum, singurul aspect negativ fiind ploaia din Bucureşti, care însă nu i-a descurajat pe moldoveni să aştepte pentru a-şi exprima opţiunea electorală la urne. 

Sursa: hotnews.ro


0 Comments: