Sectorul energetic este pregătit în totalitate pentru sezonul rece

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Sectorul energetic este pregătit în totalitate pentru sezonul rece
Poză simbol
Foto: evenimentul.md

Sectorul energetic este pregătit în totalitate pentru sezonul rece, fiind asigurată funcţionarea tuturor sistemelor şi reţelelor de furnizare a energiei electrice şi termice consumatorilor Republicii Moldova. Această informaţia a fost făcută publică de către viceministrul Economiei, Ilarion Popa, în cadrul unei şedinţe de la guvern, în cadrul căreia a fost abordată problema pregătirii Republicii Moldova către sezonul rece 2010-2011.


Şi Agenţia Rezerve Materiale a raportat despre pregătirea în proporţie de 100% către sezonul rece. Directorul general al Agenţiei, Vasile Pîntea a confirmat că deciziile aprobate anterior de către Executiv şi Comisia pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor, privind aprovizionarea sinistraţilor cu lemne şi cărbune pentru încălzirea locuinţelor, au fost executate integral, resursele respective fiind transmise autorităţilor locale care urmau să repartizeze ajutorul beneficiarilor.

Autorităţile responsabile de asigurarea securităţii pe traseele republicii, de funcţionarea sistemelor sănătăţii, educaţiei, mediului, administrarea fondului locativ, de asemenea, au raportat despre gradul înalt de pregătire pentru iarnă. 

Totodată, premierul Vlad Filat a sugerat că locuitorii capitalei achită un tarif exagerat pentru agentul termic. Directorul Agenţiei pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, spune că tarifele actuale vor rămâne în vigoare. Parlicov nu exclude că în ianuarie am putea asista la o nouă scumpire a căldurii, tendinţă motivată de o eventuală majorare a tarifelor la gazele de import.

Ultima dată, agentul termic s-a scumpit pentru locuitorii municipiului Chişinău în luna mai. Acum, o gigacalorie costă 821 de lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: