Stefan Füle: "Pentru binele cetăţenilor Moldovei, sper să continue programul pro-european"

vineri, 3 decembrie 2010

Stefan Füle:
Comentariu: Stefan Füle
Foto: svd.se

"S-a văzut foarte clar: consolidarea democraţiei şi implementarea reformelor structurale este calea corectă. Aşteptăm, de asemenea, ca partidele să valorifice oportunitatea pentru a consolida stabilitatea politică. Pentru binele cetăţenilor Moldovei, însă, sper, în primul rând, că vor fi capabili să continue ambiţiosul program pro-european". Declaraţia aparţine comisarului european pentru extindere, Stefan Füle, şi a fost lansată în cadrul unui interviu acordat pentru Deutsche Welle.


Stefan Füle a precizat că agenda Comisiei Europene în relaţie cu Republica Moldova, pentru perioada următoare, este una ambiţioasă. "Dar, întâi de toate, e nevoie să le dăm politicienilor din Moldova timp. Este o etapă importantă şi foarte serioasă în vederea formării unei coaliţii de guvernământ. Politicienii de la Chişinău pot conta pe dorinţa noastră de a adânci relaţia cu Republica Moldova, ca şi pe sprijinul nostru pentru reforme ambiţioase şi pentru îndeplinirea agendei de apropiere a ţării de Uniunea Europeană", a mai spus comisarul.

UNIMEDIA precizează că preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, va întreprinde o vizită la Chişinău pe data de 10 decembrie curent.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Deutsche Welle


0 Comments: