NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului. Experţii NASA: "Tot ce ştim despre formele de viaţă se va schimba"

vineri, 3 decembrie 2010

NASA a descoperit un microb cu structură similară ADN-ului. Experţii NASA:
Foto: topnews.in

Cinci specialişti ai NASA, dintre care patru în microbiologie şi unul în arsenic, au făcut joi seara publică descoperirea unui microb a cărei formă de viaţă este diferită de a oricărui alt organism viu de pe Pământ. Bacteria înlocuieşte fosforul cu arsenic.


”Din tot ceea ce ştim noi, din tot ceea ce este aici pe Pământ, această descoperire este fenomenală. Este practic o formă de viata intr-un context diferit. Pentru noi e similar cu ceva extraterestru. Este echivalentul unei forme de viata diferite. Vorbim despre un organism care pare sa foloseasca un element diferit de viată. Practic inlocuieste fosforul cu arsenic, ceea ce este o chestie uimitoare, este o descoperire uimitoare", declară cercetătorii.

Potrivit savanților, această descoperire va deschide orizontul gândirii în privinţa locurilor despre care se credea că sunt locuibile.

Arsenicul este un metaloid cristalizat, sfărâmicios, de culoare cenușie, cu miros de usturoi, ai cărui compuși sunt otrăvitori.


0 Comments: