Valeriu Matei: O coaliție PDM cu PCRM înseamnă dispariția de pe scena politică a formațiunii condusă de Marian Lupu

vineri, 3 decembrie 2010

Valeriu Matei: O coaliție PDM cu PCRM înseamnă dispariția de pe scena politică a formațiunii condusă de Marian Lupu
Foto: PublikaTV

"Liderii politici simulează un soi de virginitate politică când merg în secret la aceste întâlniri cu partenerii de coaliție. Acest lucru arată pe alocuri și caracterul nostru ca, după o muncă mare, să luăm totul de la început. Coaliția PDM cu PCRM înseamnă dispariția de pe scena politică a formațiunii condusă de Marian Lupu. Aceasta coaliție este ineficientă din punct de vedere politic. Eu vreau să cred că instinctul politic al liderilor de partid le spune să nu facă aces pas, deoarece în PCRM nu există semne că se schimbă ceva. După mine, comuniștii sunt o grupare cu tentă extremă, conduse de interesele corporative, fără a avea o doctrină politică. În Moldova există încă mult loc pentru pentru un partid cu o doctrină de orientare socială".  


 Declarațiile aparțin lui Valeriu Matei, istoric și scriitor, fost parlamentar, făcute în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.

De cealaltă parte, fostul președinte al Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiș, este de părere că partidele care au acces în Parlament trebuie să se grăbească cu negocierile. "Intrăm în iarnă, sunt probleme de rezolvat, e cazul să se grăbească. Totodată, dvs spuneați că în cazul unor noi alegeri electoratul va sancționa PCRM pentru că nu a dorit să voteze președintele. Iată că, după ultima experiență, electoratul nu i-a sancționat nici pe comuniști, nici pe democrați", a conchis Braghiș. 

Fostul director Moldpres, Valeriu Reniță este de părere că cea mai benefică coaliție pentru Moldova ar fi PCRM-PD. "Mi se pare firească o coaliție de centru-stânga. Cred că PLDM și PL vor trece în opoziție", a precizat Reniță. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: