Comuniștii au depus o contestație la CEC, prin care cer renumărarea voturilor obținute doar de PCRM și PLDM

miercuri, 1 decembrie 2010

Comuniștii au depus o contestație la CEC, prin care cer renumărarea voturilor obținute doar de PCRM și PLDM
Foto: PCRM

Înlăturarea tuturor erorilor comise la totalizarea rezultatelor procesului de votare, verificarea și punerea la dispoziție Partidului Comuniștilor a listelor electorale suplimentare, declararea drept nevalabile voturile exprimate pe foi A4,  renumărarea tuturor voturilor date concurenților electorali PCRM și PLDM, sunt doar câteva din cele 9 cerințe expuse în contestarea comuniștilor către Comisia Electorală Centrală.


PCRM a anexat la contestație cca 200 de procese verbale, întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare cu grave erori. De asemenea, au fost prezentate  plîngeri, lămuriri, contestații din teritoriu pe cca 100 de file. Comuniștii susțin că  falsurile și erorile în aceste procese-verbale încep de la +/– 1 unitate și ajung pînă la +/– 400 de unități și nu au cum să nu influențeze asupra corectitudinii totalizării rezultatelor finale ale alegerilor de către CEC.

UNIMEDIA precizează că la alegerile parlamentare din 28 noiembrie, PCRM a obținut 39,29% din voturile alegătorilor. Imediat după publicarea rezultatelor prealabile, comuniștii au declarat că li s-au furat cel puțin 10 la sută din voturi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: