Transnistria a sărbătorit în stil sovietic 20 de ani de la proclamarea independenţei - cu tancuri şi discursuri războinice

joi, 2 septembrie 2010

Transnistria a sărbătorit în stil sovietic 20 de ani de la proclamarea independenţei - cu tancuri şi discursuri războinice
Foto: cugetliber.files.wordpress.com/

Liderii separatişti de la Tiraspol au sărbătorit în stil sovietic 20 de ani de la proclamarea unilaterală a independenţei de Republica Moldova, în prezenţa a numeroşi oficiali ruşi, relateaza Reuters.


Tancurile au defilat pe artera centrală a capitalei auto-proclamatei republici, într-un spectacol cu accente războinice în care liderul separatist Igor Smirnov a lăudat Rusia pentru faptul că îşi menţine trupele aici şi a atacat "naţionaliştii fascişti" din Moldova.

UNIMEDIA precizează că Guvernul a dezaprobat marcarea a celor 20 de ani de la crearea RMN şi a îndemnat Rusia şi Ucraina să se abţină de la participarea la acest eveniment.

La eveniment, care va dura trei zile, au fost sunt invitaţi deputaţi din Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi Rada Ucrainei. Totodată, ministerele de externe din cele două state au emis dispoziţii ambasadorilor acreditaţi în Republica Moldova – Valerii Kuzmin (Federaţia Rusă) şi Serghii Pyrozhkov (Ucraina), prin care li se cere să se deplaseze cu această ocazie în Transnistria. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Hotnews.ro


0 Comments: