Preşedintele "Patrioţii Moldovei" care se identifică drept Moldovan, îndeamnă cetăţenii să voteze împotriva schimbării art. 75 din Constituţie

duminică, 29 august 2010

Preşedintele
Foto: patriot.md

"Partidul „Patrioţii Moldovei” a decis să facă un apel către membrii săi şi toţi cetăţenii Moldovei de participare la Referendum şi de a votă „împatrivă” schimbării art. 75 al Constituţiei RM" - acesta este mesajul preşedintelui „Patrioţii Moldovei”, Garbuz Mihai, plasat pe site-ul partidului. Mai mult, Garbuz scrie că Parlamentul e format din partidele: PCRM, PLDV, PDM, PLM, AMN.

Preşedintele PPM critică dur actuala guvernare spunând: "Alianţa de  guvernămînt ilustrează că Constituţia şi Legibe Moldovei pentru dînşii nu este al ceva , de decît o şirmă pentru manipularea opiniei publice şi a jongla cu termenii juridici. Subminarea cerinţelor normelor de drept în interes propriu, schimberea fulgizătoase a regulelor de joc pentru petrerea referendumului demonstreaza atîrnarea nepăsătoare a  actualei conduceri politice faţă de Lege, faţă de propriul popor".


Despre el, Garbuz Mihai scrie că "este moldovan, un patrion adevărat al Ţării sale – Republicii Moldova, limba maternă este moldovenească, limba rusă  o vorbeşte liber, iar limba engleză - bine".

Partidul „Patrioţii Moldovei” cheamă partidele politice şi poporul moldovenesc la o consolidare în numele păstrării statalităţii Moldovei, valorilor istorice şi culturale moldoveneşti, edificarea unei societăţi civilizate pentru „urmeşii urmeşilor noştru”.

UNIMEDIA aminteşte că Partidul „Patrioţii Moldovei” a depus la Comisia Electorală Centrală cererea pentru participarea în campania de organizare a referendumului constituţional din 5 septembrie, în ziua în care expira termenul de depunere a cererilor, la 5 august 2010, exprimându-şi opţiunea „contra” problemei supuse referendumului.

Menţionăm că referendumul din 5 septembrie are scopul de a modifica art. 78 din Constituţie astfel încât preşedintele să fie ales prin vot direct de către popor.

Vezi mai jos mesajul integral, plasat pe site-ul oficial al PPM.


Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: