În Capitală, chiria apartamentelor a crescut cu peste 15 la sută

duminică, 29 august 2010

În Capitală, chiria apartamentelor a crescut cu peste 15 la sută
Foto: protv.md

De la începutul lunii, chiria apartamentelor din Capitală a crescut, în medie, cu 15 la sută. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor imobiliare, scumpirea se datorează studenţilor, care în această perioadă caută să închirieze o locuinţă.


În Chişinău, apartamentele se dau în chirie la un preţ mai mare cu circa 20 de euro faţă de luna trecută. Astfel, dacă un apartament cu o cameră, în sectorul Botanica, putea fi luat în iulie cu 120 de euro, acum trebuie să scoatem din buzunar 150 de euro pe lună. În Chişinău, chiria pentru un apartament cu o odaie poate să ajungă şi până la 230 de euro, în funcţie de stare locuinţei. Cei care vor să stea într-un apartament cu 2 camere, trebuie să scoată din buzunar cel puţin 180 de euro. Cea mai mare chirie pentru un apartament cu două camere depăşeşte 350 de euro. Plata lunară pentru apartamentele cu 3 camere începe de la 250 de euro şi poate ajunge şi până la 500 de euro, în funcţie de condiţii. 

În municipiul Bălţi, preţurile sunt mai mici. O garsonieră poate fi închiriată cu 80 - 100 de euro. Apartamentele cu două camere sunt date în chirie de la 100 de euro până la 250 de euro. În Bălţi, un apartament cu 3 camere poate fi închiriat şi cu 80 de euro, însă acesta dispune de puţin mobilier. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că în Chişinău preţurile la chirie s-ar putea micşora abia în luna noiembrie.

Sursa: PUBLIKA.MD


0 Comments: