De 1 septembrie, picii de la Liceul "Gheorghe Asachi" au devenit miniştri

miercuri, 1 septembrie 2010

De 1 septembrie, picii de la Liceul
Foto: gov.md

Prima zi de şcolă în fotolii de minştri: Un grup de copii din clasa I a Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală a fost azi, 1 septembrie, în vizită la Guvern. În rolul de ghid al excursiei prin clădirea Executivului a fost însuşi premierul Vlad Filat. Acesta le-a propus copiilor să ocupe locuri la masă, îndemnîndu-i să se simtă membri ai Guvernului.


„În această sală, discutăm şi luăm decizii importante, pentru ca voi, dragi copii, să aveţi un viitor frumos”, a explicat premierul, menţionând că pentru a avea funcţii de conducere, copiii trebuie să înveţe.

Şeful Executivului a vorbit şi despre copiii din localităţile afectate de inundaţii, precizînd că, indiferent de greutăţi, şi ei au început astăzi anul de studii, fiind asiguraţi cu toate cele necesare.

Pentru ca picii să nu uite de copilărie, Filat a dăruit fiecărui copil câte o carte cu poveşti, pe care a scris: „Bine ai venit în lumea cunoştinţelor”.

La rîndul lor, copiii au dăruit Premierului un buchet de flori, un CD – cu filmul documentar despre activitatea liceului „Gheorghe ASACHI”, care, la 1 martie, 2010, a împlinit 146 de ani de la fondare, şi i-au recitat poezii.

Din sala de şedinţe, copiii au mers în biroul premierului. Aici ei s-au interesat de ce pe masa prim-ministrului sînt atît de multe telefoane. Vlad Filat le-a explicat că telefoanele sînt pentru a ţine legătura cu colegii, dar şi pentru a vorbi cu demnitarii din alte state.

„Şedinţa de astăzi a fost cea mai plăcută din cele 11 luni de cînd ocup funcţia de Premier, iar cei care astăzi au fost pe post de membri ai Cabinetului de Miniştri sînt absolut extraordinari”, a precizat Prim-ministrul.

Vlad Filat a mulţumit directorului liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, pentru că a venit cu propunerea de a organiza această vizită şi a dăruit Liceului o bucată de sîrmă ghimpată din gardul de la frontiera moldo-română, specificînd că istoria nu trebuie uitată.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: