Peleşul, pe locul 6 în topul celor mai frumoase castele din lume

vineri, 3 septembrie 2010

Peleşul, pe locul 6 în topul celor mai frumoase castele din lume
Foto: Flickr - Chodaboy

Castelul Peleş este unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Este concluzia unui top realizat de site-ul opentravel.com, în care castelul din Sinaia figurează pe poziţia a şasea. Pe primul loc a fost clasat Castelul Hohenzollern din Germania.


"Poziţionat în peisajul idilic al Munţilor Carpaţi din România, Castelul Peleş este o construcţie de poveste", spun convinşi cei care au realizat clasamentul. La construcţia castelului, începută în 1873, au lucrat muncitori de toate neamurile: români, italieni, albanezi, greci, germani, maghiari, turci, polonezi, cehi şi francezi.

Primul loc în topul realizat de site-ul de turism este ocupat de castelul Hohenzollern din Germania, care a fost reşedinţa faimoasei dinastii omonime. A fost construit în secolul al 11-lea, distrus complet în 1423 şi reconstruit patru decenii mai târziu. Este un castel spectaculos nu doar prin construcţie, ci şi prin peisajul pe care-l oferă de la peste 850 de metri altitudine.

Pe locul doi în clasament este castelul Howard, din Marea Britanie. Arată ca un castel, dar, de fapt, este o reşedinţă privată veche de trei secole înconjurată de grădini uriaşe.

Urmează în top, pe poziţia a treia, castelul Alcazar din Spania. Construcţia a început ca un fort al arabilor, în secolul al 12-lea. În Evul Mediu, a fost una dintre principalele fortăreţe ale ţării, care l-a inspirat pe Walt Disney atunci când a creat castelele sale de poveste.

sursa: Unimedia

0 Comments: