Guvernul propune noi obiective de ameliorare a situaţiei în domeniul drepturilor omului

joi, 2 septembrie 2010

Guvernul propune noi obiective de ameliorare a situaţiei în domeniul drepturilor omului
Foto: trilulilu.ro

Planul de acţiuni domeniul drepturilor omului (PNADO) pentru anii 2011-2014, care presupune implementarea unor schimbări pozitive în domeniul asigurarării drepturilor omului în Republica Moldova, a fost aprobat de Cabinetul de miniştri astăzi, 2 septembrie, fiind elaborat la iniţiativa Ministerului Justiţiei.


PNADO prevede aderarea Republicii Moldova la instrumentele internaţionale în domeniul drepturilor omului la care încă nu este parte, precum şi un şir întreg de acţiuni ce vizează asigurarea accesului liber la justiţie, perfecţionarea mecanismelor naţionale de apărare a drepturilor omului, consolidarea grupurilor defavorizate, sporirea nivelului de pregătire profesională, morală şi disciplinară a cetăţenilor în domeniul drepturilor omului.   

Un aspect important al PNADO 2011-2014 îl reprezintă mecanismul de monitorizare a implementării obiectivelor propuse. În acest scop, Guvernul urmează să creeze Comisia Naţională pentru implementarea PNADO pentru anii 2011-2014, iar la nivel local implementarea  va fi monitorizată de coordonatorul în domeniul drepturilor omului.

Pentru implementarea PNADO 2011-2014 sunt preconizate surse financiare din bugetul public naţional, mijloace financiare ale organizaţiilor internaţionale, organizaţiilor necomerciale, donaţii ale societăţilor comerciale şi cele oferite de persoanele fizice.

Planul de acţiuni domeniul drepturilor omului pentru anii 2011-2014 va intra în vigoare după ce va fi aprobat de Parlamentul Republicii Moldova.


Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: