Anatol Petrencu: "Referendumul din 5 septembrie este şansa Moldovei de a se moderniza"

luni, 30 august 2010

Anatol Petrencu:
Foto: MAE

"Referendumul din 5 septembrie este şansa Moldovei de a se moderniza odată cu acest prim pas către deblocarea crizei constituţionale, un act important inclusiv în drumul Moldovei către integrarea europeană. Oamenii au fost în aceşti ani minţiţi de comunişti că ar întreprinde măsuri energice pentru integrarea noastră în UE. În fapt, s-a mimat democraţia şi s-a consolidat dictatura şi ticăloşia unui clan mafiot", declaraţia aparţine prim-vicepreşedintelui al MAE, Anatol Petrencu, lansată în cadrul unei întâlniri cu cetăţenii din Căuşeni, de ieri, 29 august.


"Am bătut cu piciorul toată ţara în această lună, pentru a convinge oamenii că a alege un preşedinte al poporului este un pas istoric la fel de  important ca şi celelalte evenimente memorabile în care moldovenii s-au unit într-un singur gând şi au acţionat ca atare", a spus preşedintele MAE, Veaceslav Untilă.

UNIMEDIA menţionează că aceste acţiuni, de întânire cu alegătorii, fac parte din Caravana Poporului, iniţiată de Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană, care a continuat să vină aproape de oameni şi în ultimele zile ale campaniei destinate referendumului constituţional. 

La 28 august, echipa MAE s-a aflat în Bălţi, unde s-a întâlnit cu cetăţenii în Piaţa Centrală. De asemenea, au fost depuse flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului. Echipa MAE a fost întâmpinată prieteneşte în oraşul Bălţi, preşedintele MAE, Veaceslav Untilă discutând cu locuitorii oraşului despre problemele lor şi accentuând importanţa referendumului constituţional din 5 septembrie, care ar întoarce Republica Moldova pe calea integrării europene. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: