Iranul pune tunurile pe Oriflame

luni, 30 august 2010

Iranul pune tunurile pe Oriflame
Foto: evz.ro

Compania suedeză de vânzări directe Oriflame a fost acuzată de subminarea securităţii Iranului. "Compania nu are ţeluri economice. Oriflame ţintea să lupte împotriva sistemului" a spus, sâmbătă, ministrul iranian al Informaţiilor, Heydar Moslehi. Oficialul a adăugat agenţiile de informaţii din Occident au încercat să spioneze Teheranul prin intermediul acestei firme. 


Acuzaţiile vin după ce, la 22 august, sediul Oriflame din Teheran a fost închis. Atunci, cinci angajaţi ai Oriflame au fost arestaţi.

Oriflame, două acuzaţii: spionaj şi fraudă

Reacţia Oriflame a venit imediat. Directorul financiar al Oriflame, Gabriel Bennet, a catalogat acuzaţiile drept nefondate. "Suntem o firmă de cosmetice, nu suntem implicaţi în vreo activitate politică în ţară", a spus acesta. 

Bennet încearcă acum să obţină eliberarea angajaţilor, printre care se numără un suedez şi un alt cetăţean străin, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită. 

Potrivit presei iraniene, arestările ar putea fi justificate de unele suspiciuni de fraudă. Cotidianul Kayhan, cu orientare conservatoare, scrie că liderii Oriflame din Iran se fac vinovaţi de 25.000 de cazuri de fraudă şi o pagubă totală de 70 de milioane de dolari.

Sursa: evz.ro cu referire la apf.com


0 Comments: