Compania "Şerif" de la Tiraspol deţine ramurile-cheie în afacerile din Transnistria

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Compania
Foto: captura Publika TV

Administraţia de la Tiraspol n-are idee de politica antimonopol. Transnistria îşi are propriul monopolist - celebra "Şerif". Compania deţine ramurile-cheie în afaceri.


Dispune de o reţea de staţii PECO, supermarketuri, pieţe, ba chiar deţine monopolul asupra comercializării articolelor de tutun. Cauza acestei stări de lucruri o vom dezvălui în reportajul special la Publika TV. Filmările s-au făcut cu o cameră ascunsă.

Depozitele de legume, de la care se aprovizionează supermarketurile "Şerif" şi alte magazine mai mici, aparţin aceleaşi companii. "Şerif" şi-a achiziţionat o piaţă chiar în centrul Tiraspolului, iar aproximativ 90 la sută din staţiile PECO din Transnistria se află în posesia companiei.

Cel mai bun stadion din Moldova este "Şerif". Proiectul de construcţie a complexului sportiv, dotat cu hotel şi echipament, este estimat la 12 milioane de dolari. Chiar şi echipa de fotbal, care a obţinut de zece ori titlul de campioană a Moldovei şi al cărei sponsor este "Şerif", poartă acelaşi nume.



sursa: Unimedia

0 Comments: