Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a devenit "Cetăţean de Onoare al satului Iurceni"

marți, 31 august 2010

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a devenit
Foto: wikimedia.org

Consiliului local al satului Iurceni a anunţat astăzi, 31 august, în cadrul manifestărilor cultural-artistice, organizate cu prilejul sărbătorii "Limba Noastră", decizia de a-i oferi preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, titlul de "Cetăţean de Onoare al satului Iurceni".


În aceeaşi localitate, preşedintele Mihai Ghimpu a dezvelit bustul lui Mihai Eminescu şi a pus pietre de temelie la viitoarele monumente ale poetului Grigore Vieru şi interpreţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

Referindu-se la semnificaţia sărbătorii de astăzi şi menţionând acţiunile desfăşurate atât la Iurceni, cât şi în celelalte localităţi ale Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a accentuat că e pentru prima oară în istoria ţării, după anii 1990, când practic toţi cetăţeni participă activ la manifestările organizate cu acest prilej. Ei s-au întrunit să cinstească memoria personalităţilor, care pe parcursul anilor au luptat, ca Limba Maternă să-şi ocupe locul onorabil destinat în societatea noastră.

„Această unitate a cetăţenilor demonstrează o dată în plus că suntem un popor unit, care ţine la istorie, limbă şi tradiţiile sale”, a încheiat Mihai Ghimpu.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: