Avionul cu ajutor umanitar din partea Rusiei, în valoare de un milion de dolari, a fost întâmpinat astăzi la Aeroport

vineri, 3 septembrie 2010

Avionul cu ajutor umanitar din partea Rusiei, în valoare de un milion de dolari, a fost întâmpinat astăzi la Aeroport
Foto: gov.md

Ajutorul umanitar din partea Rusiei, în valoare de un milion de dolari a aterizat astăzi, 3 septembrie, în Aeroprtul Chişinău. El a fost întâmpinat de premierul Vlad Filat şi Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin. Cele 20 de tone de mărfuri, ce includ corturi, bărci, staţii electrice mobile, diferite seturi pentru situaţii excepţionale sunt destinate sinistraţilor din Republica Moldova.


Premierul a mulţumit conducerii Federaţiei Ruse şi poporului rus pentru ajutorul umanitar oferit, precizînd că acesta este unul necesar şi de real ajutor. El a precizat că cele două staţii electrice mobile sînt extrem de utile, deoarece vor asigura cu energie electrică orăşelul constructorilor, ce ridică case pentru sinistraţii din raionul Hînceşti.

„Acest ajutor este cu siguranţă un gest simbolic care corespunde spiritului tradiţional de prietenie dintre statele noastre. Federaţia Rusă tot timpul a fost deschisă să ajute în situaţii dificile, în pofida faptului că, în acest an, şi ţara noastră s-a confruntat cu probleme din cauza calamităţilor naturale”, a precizat Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că acest ajutor demonstrează că "relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă sînt bune, fireşti şi este necesar să fie dezvoltate în continuare".

UNIMEDIA precizează că ajutorul umanitar a fost livrat de avionul cargo al Ministerului Situatiilor Exceptionale din Federatia Rusa, ca răspuns la rugămintea părţii moldoveneşti de a oferi asistenţă umanitară pentru a ajuta persoanele afectate de inundații pe râul Prut.


sursa: Unimedia

0 Comments: