Ministerul Apărării nu poate găsi cumpărători pentru cele şase avioane MiG-29

vineri, 3 septembrie 2010

Ministerul Apărării nu poate găsi cumpărători pentru cele şase avioane MiG-29
Foto: www.zvezda.org.ru

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuță susţine că Moldova nu poate găsi cumpărători pentru cele şase avioane MiG-29 care au rămas în dotarea Armatei Naţionale.


La conferinţa de presă care a avut loc vineri, cu ocazia aniversării a 19-a de la crearea Armatei Naţionale, Ministrul Apărării a declarat că anunţul de vânzare al aeronavelor a fost afișat pe site-ul Aeroportului Internaţional Mărculești, unde se află în prezent avioanele, precum și pe site-urile Ministerului Apărării și Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Cu toate că prețul avioanelor nu este stabilit, Vitalie Marinuță a declarat că "de îndată ce vor apărea cel puţin doi cumpărători, vor fi declarate preţul şi data licitaţiei”.

"Sperăm să vindem avioanele cu cel puţin 1 milion de dolari fiecare, deoarece ele valorează acești bani. Cu banii obținuți vom putea procura elicoptere şi alte echipamente necesare pentru armată", a spus ministrul.

V.  Marinuță nu vede necesitatea de a păstra avioane în dotarea Armatei Naţionale, deoarece reparația lor ar costa circa 30 milioane de dolari.

"Cel mai bine ar fi dacă avioanele ar fi vândute acum 10 ani, când starea lor tehnică era mai bună. Nu ştiu dacă vom reuși să le vindem, deoarece avioanele similare sunt și în Ucraina, şi în România, şi ei de asemenea nu pot să le vândă", - a spus ministru.

Dacă Ministerul Apărării nu va reuși să vândă avioanele în cauză, ele vor fi demontate şi duse la fier uzat.

Reamintim că Uniunea Sovietică a lăsat Republicii Moldova 32 de avioane MiG. Un avion a fost transmis României în contul datoriilor, patru au fost cumpărate de Yemen, iar 21 au fost vândute Statelor Unite ale Americii.

sursa: DZD

sursa: Unimedia

0 Comments: