(Video) S-a inventat stick-ul USB cu memorie infinită?

marți, 3 august 2010

(Video) S-a inventat stick-ul USB cu memorie infinită?
Foto: infinitec.com

Pentru cei care cred ca nicun stick nu este destul de mare, Infinitec a lansat primul USB cu memorie infinita. Infinite USB Memory (IUM) este primul USB cu memorie nelimitata. Acest stick este special pentru ca toate memoria din interiorul sau este eliminata si transferata prin intermediul unei retele WiFi.


Streamingul ad hoc consta in conectarea stick-ul IUM la un PC dotat cu placa de retea wireless. Potrivit Engaget, urmatorul pas este instalarea aplicatie Infinite Portal, apoi selectarea directoarele de pe HDD unde se afla fisierele multimedia.

De asemenea, este selectat un director pe o partitie pentru stocare de date. Odata deconectat de la PC-ul gazda, stick-ul IUM realizeaza o conexine ad-hoc cu acesta atunci cand este introdus in portul USB al unui alt calculator sau dispozitiv. Atunci cand IUM este conectat la un alt calculator, el este recunoscut si se comporta la fel ca un stick USB obisnuit, relateaza go4it.

Informatia setata in PC-ul gazda este vazuta de noul PC ca fiind in memoria stick-ului IUM. Orice informatie scrisa pe stick-ul IUM este transferata prin intermediul retelei ad-hoc in memoria PC-ului gazda. In aceste conditii, memoria disponibila pe stick-ul de la Infinitec este limitata la capacitatea HDD-ului din PC-ul gazda si poate depasi lejer 1 TB.

Dispozitivul dispune de o tehnologie numita dual-WiFi. Stick-ul se poate conecta la o retea wireless disponibila in zona si poate facilita conectarea PC-ului gazda la Internet prin intermediul conexiunii ad-hoc dintre ele.

Pentru doritori, acest stick poate fi precomandat de aici, la pretul de 120 de dolari, acesta urmand sa fie disponibil incepand cu 31 august.



sursa: Unimedia

0 Comments: