Victor Osipov: "Nu merită să reacţionăm la un apel care nu este o noutate. Tiraspolul îşi cere independenţa de 20 de ani"

luni, 2 august 2010

Victor Osipov:
Foto: voceabasarabiei.net

"Guvern Republicii Moldova este clar determinat să continue politica sa de a rezolva problema transnintreană, în pofida tuturor lucrurilor care par să complice acest proces", a declarat astăzi, 2 august 2010, viceprim-ministrul Victor Osipov, în cadrul unui briefing de presă ţinut în comun cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele nesoluţionate, ambasadorul Bolat Nurgaliev. Osipov consideră că Guvernul a reacţionat calm la solicitarea oficială de săptămâna trecută a Tiraspolului către ONU de a-i fi recunoscută independenţa, pentru că nu se merită de a reacţiona la un apel care nu este o noutate.


Victor Osipov a ţinut să asigure că până la sfârşitul anului curent, cu ajutorul organizaţiilor internaţionale, Moldova va înregistra progrese în plan politic.  "În săptămânile şi lunile apropiate vom obţine rezultate concrete în ce priveşte soluţionarea unor probleme create sau amplificate de conflictul transnistrean", susţine viceprim-ministrul. Printre aceste probleme, au fost menţionate lipsa libertăţii de circulaţie şi practica tarifelor internaţionale pentru telefonia fixă.

UNIMEDIA aminteşte că Republica Moldovenească Nistreană s-a adresat săptămâna trecută la ONU cu o scrisoare oficială prin care solicită recunoaşterea independenţei, făcând referire la decizia din 22 iulie curent a Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga privind legalitatea separării unilaterale a Kosovo de Serbia. Autorităţile separatiste au lansat o astfel de solicitate către  ONU şi în anul 2008.

sursa: Unimedia

0 Comments: