Rusia: Incendiile se extind în Extremul Orient

duminică, 1 august 2010

Rusia: Incendiile se extind în Extremul Orient
Foto: Rossia TV

Incendiile de pădure care devastează Rusia au ajuns în regiunea Extremului Orient, unde mistuiesc mii de hectare de taiga. Incendiile s-au triplat ca suprafaţă în doar 24 de ore, potrivit Interfax. Pentru stingerea acestora au fost mobilizate aproape 250.000 de persoane.


Afectată este în special peninsula Kamceatka, unde peste 76.000 de hectare sunt în flăcări. Peste 1.000 de case au fost distruse şi sate întregi au ars complet în cele mai puternice incendii de pădure care au lovit vreodată partea europeană a Rusiei.

Incendiile s-au triplat ca suprafaţă în doar 24 de ore, potrivit Interfax. Pentru stingerea acestora au fost mobilizate aproape 250.000 de persoane.

Suprafaţa afectată depăşeşte 120.000 de hectare. S-au înregistrat 28 de morţi. Peste 2.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Premierul Vladimir Putin le-a cerut guvernatorilor din regiunile sinistrate să le construiască oamenilor noi locuinţe, până la sfârşitul lunii octombrie, transmite postul de televiziune Rossia-24.

Centrul regional siberian al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a trimis pompieri paraşutişti pentru a ajuta la stingerea incendiilor care fac ravagii în regiunea Nijni Novgorod.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a decis să recurgă la armată pentru a lupta cu flăcările, mobilizând circa 2.000 de militari în regiunea Moscovei şi zonele înconjurătoare.


0 Comments: