Procuratura Generală caută vinovaţii pentru ascultarea ilegală a telefonului deputatului Veaceslav Untilă

luni, 2 august 2010

Procuratura Generală caută vinovaţii pentru ascultarea ilegală a telefonului deputatului Veaceslav Untilă
Foto: UNIMEDIA

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală a persoanelor care se fac vinovate de interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice ale preşedintelui Mişcării Acţiunea Europeană, deputatul Veaceslav Untilă. Liderul MAE a fost informat de acest lucru în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o, luni 2 august 2010, la sediul Procuraturii Generale cu procurorul care se ocupă de caz.


Veaceslav Untilă  a fost informat la începutul lunii iulie 2010 de către Procuratura Generală asupra faptului că telefonul său a fost interceptat, în perioadele 6 iulie – 5 august şi 7 august – 6 septembrie 2009. Pentru stabilirea vinovaţilor, preşedintele MAE a depus o cerere privind tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de interceptarea ilegală a convorbirilor sale telefonice. Urmărirea penală a pornit în baza art. 178 alin.(2) lit. a) din Codul Penal- violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice, cu încălcarea legislaţiei, săvârşită cu folosirea situaţiei de serviciu. 

Preşedintele MAE s-a declarat mulţumit de faptul că, în baza cererii sale, a fost pornită urmărirea penală şi şi-a afirmat speranţa că cei care au încălcat legea vor fi pedepsiţi. “Sunt mulţumit de ritmul rapid al anchetei şi de faptul că am fost recunoscut drept parte vătămată. Este o dovadă că instituţiile statului au început să funcţioneze în interesul cetăţenilor. Astfel de practici ilegale şi încălcări ale libertăţilor cetăţeneşti nu trebuie să mai aibă loc”, a încheiat Untilă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: