Guvernul va interveni în cazul ASCOM din Kazahstan pentru a apăra drepturile investitorului moldovean

luni, 2 august 2010

Guvernul va interveni în cazul ASCOM din Kazahstan pentru a apăra drepturile investitorului moldovean
Foto: Colaj UNIMEDIA

Guvernul R. Moldova anunță că va interveni în situația ASCOM din Kazahstan pentru a apăra drepturile investitorului moldovean. Potrivit serviciului de presă al executivului, șeful cabinetului de miniștri, Vladimir Filat a declarat că este de datoria R. Moldova să susţină cetăţenii şi companiile moldoveneşti ce activează peste hotare.

"Vom face toate demersurile necesare în acest sens şi vom interveni pe lîngă partenerii străini ori de cîte ori va fi cazul pentru a nu se admite discriminări sau injustiţii în raport cu cetăţenii şi cu companiile noastre”, a precizat sursa.


UNIMEDIA precizează că astăzi a avut loc o întâlnire între premierul moldovean și președintele ASCOM Grup, Anatol Stati. Potrivit lui Vitalie Diaconu, purtător de cuvânt ASCOM SA, Vladimir Voronin a cauzat un prejudiciu material lui Anatol Stati în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari, iar cetățenilor R. Moldova - un prejudiciu de circa 1,6 miliarde dolari americani. "În total - este vorba de un prejudiciu de peste 3 miliarde dolari SUA. Vladimir Voronin s-a implicat în activitatea companiilor private moldovenești din Kazahstan. Totodată, acesta se face vinovat de faptul că R. Moldova nu procură gaz la preț mult mai ieftin - prejudiciind astfel și cetățenii R. Moldova. La sesizarea lui Anatol Stati, Procuratura Generală a intentat un dosar penal împotriva fostului președinte al R. Moldova", a declarat acesta în urmă cu câteva zile.

sursa: Unimedia

0 Comments: