Nurgaliev: Cât timp Kazahstan va deţine preşedinţia OSCE, vom depune toate eforturile pentru a dinamiza procesul de reglementare a conflictului transnistean

luni, 2 august 2010

Nurgaliev: Cât timp Kazahstan va deţine preşedinţia OSCE, vom depune toate eforturile pentru a dinamiza procesul de reglementare a conflictului transnistean
Foto: gov.md

Atâta timp cât Kazahstan va deţine preşedenţia OSCE, vom depune toate eforturile pentru a dinamiza procesul de reglementare a conflictului transnistean. Declaraţia aparţine ambasadorului Bolat Nurgaliev, reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele nesoluţionate şi a fost lansată astăzi, 2 august, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat.


La rândul său, prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că, în perioada deţinerii de către Kazahstan a Preşedinţiei în cadrul OSCE pe parcursul acestui an, se va înregistra o evoluţie în acest dialog. „Reintegrarea ţării noi o concepem în primul rând prin prisma apropierii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului şi tot ce întreprindem are drept scop final binele cetăţenilor”, a spus Vlad Filat.
 
Ambasadorul Bolat Nurgaliev l-a informat pe Vlad FILAT despre decizia de a organiza un Summit OSCE al şefilor de stat şi de guvern pe 1-2 decembrie 2010 în capitala Kazahstanului, Astana. El a specificat că printre priorităţile viitorului Summit se numără consolidarea capacităţii OSCE în prevenirea şi reglementarea conflictelor şi a crizelor, precum şi necesitatea atingerii progresului în soluţionarea conflictelor existente.

Şeful executivului a salutat organizarea Summit-ului OSCE şi şi-a exprimat speranţa că participanţii la reuniune vor aborda într-o manieră realistă şi eficace problema conflictelor îngheţate, inclusiv a celui transnistrean. Potrivit ambasadorului Bolat Nurgaliev diferendul transnistrean, în comparaţie cu celelalte conflicte din spaţiul CSI, inspiră mai mult optimism în rezolvarea sa.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: