ŞOCANT. Un copil de 13 ani a decedat după ce a fost împuşcat de fratele său de 14 ani

vineri, 6 august 2010

ŞOCANT. Un copil de 13 ani a decedat după ce a fost împuşcat de fratele său de 14 ani
foto simbol
Foto: floridacriminaldefenselawyerblog.com

Un copil de 13 ani, din satul Alexeevca, raionul Floreşti, a fost împuşcat, din greşeală, de fratele său de 14 ani. Incidentul a avut loc ieri, 4 august curent, în jurul orelor 10.30. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, arma a fost adusă de părinţii acestora din Federaţia Rusă chiar cu o zi înainte.

Este vorba de o armă pneumatică de  model „Grosman AIR-GUNS-2100 classic 177” pe care copii au vrut s-o încerce cum funcţionează. Din neatenţie, fratele mai mare de 14 ani a apăsat pe trăgaciul armei, glontele nimerind în fratele mai mic, cauzându-i o plagă penetrantă în regiunea cutiei toracice din partea dreaptă.

Copilul a fost transportat imediat la spitalul raional Floreşti, unde la orele 20.00, ca rezultat a hemoragiei toracice interne a decedat.


Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne, în rezultatul cercetării la faţa locului a gospodăriei oamenii legii au ridicat: arma pneumatică şi cartuşele pentru ea. La fel, în cadrul necropsiei cadavrului, a fost ridicat cartuşul armei pneumatice.

În acest caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 149 alin. 1 Cod Penal al RM „Lipsirea de viaţă din imprudenţă”.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: